Herkes için Bilgi

Dogecoin Nedir?

10.03.2021
Dogecoin Nedir?

Dogecoin (DOGE) Nedir ?

Kuruluş ve tanıtımın da Dogecoin (DOGE) Litecoin tabanlı açık kaynak kodlara sahip bir kripto para olarak piyasaya sürüldü. 2013 yılında interneti sallayan bu coinin adından bahsetmek gerekirse, komik bir köpek olan Shiba Inu köpeğine atıfta bulunarak piyasaya girmesiydi.

Programcı Billy Markus, bunun bir tür ‘’şaka’’ olarak kripto para birimlerinde ses getireceği fikrini öne atmıştı. Çünkü Bitcoin gibi bir dev varken ana akımın dikkatini çekmek kolay olmayacağını düşünmektedir.

Jackson Palmer bazı teşvikler sonrasında dogecoin.com’u kurdu. Üzerinde çalışmalar yaparak coini büyütmenin yollarını aramaktaydı. Daha sonra piyasaya sürüldü ve beklenmedik bir sosyal medya akımına kapıldı. Aylar geçmesine rağmen milyon dolarlık bir piyasa değerine ulaştı.

Dogecoin Büyüme Süreci

Benzersiz topluluk girişimleri ile Dogecoin ‘’hayırsever’’ bir ün kazanmaya devam etmektedir. Reddit kullanıcıların içerik oluşturmalarını teşvik etmek amacıyla, Dogecoin gönderilen bir bahşiş sistemi hazırladı ve varlığını sürdürmeye devam etti.

Başlangıçta bu bağış ruhunun bu kadar büyüyeceğini kimse tahmin etmemektedir. Fakat Yıl 2014 gösterdiğinde Jamaika olimpiyat takımının, Soçi’ye olimpiyatlara katılması için yaklaşık 32 bin dolar değerinde Dogecoin topladı.

Akım gittikçe büyüyordu ve sporculara destek olmaya başlamak için farklı kampanyalar başlatıldı. Bir Nascar sürücüsü olan Josh Wise’e Dogecoin sponsor olur. Özellikle bu sponsorluk sonrasında Josh Wise Nascar arabasını Dogecoin fotoğrafı ile boyayıp yarışa çıkar.

Elon Musk, Dogecoin bu aşamalara  gelmeden önce Twitter platformunda, bu coine bir sempati duyduğunu dile getirmektedir. Twitter’da bazı komik konulara dönüşmektedir. Topluluk bu Tweet’den sonra Elon Musk’ı komik bir fotoğrafla Ceo olarak ilan etti.

TikTok Viral Videoları

Kullanıcılar komik görünümlü bu coin hakkında videolar çekmeye başladı. Amaçları sadece geyik yapmaktı. Fakat yıl 2020 gösterdiğinde viral olan bu videolar ciddi kitlelere ulaşmaktadır. Tüm bunlar devam ederken bir kullanıcı Dogecoin alırken, toplulukları kendisine katılmaya çağırır.

İçerik  Bitcoin'in Kurucusu Satoshi Nakamoto Kimdir ?

Kripto paranın 1 dolar seviyesine ulaşacağını söylemekteydi. Hal böyle olunca diğer kullanıcılar bu konuşmalardan etkilenip ciddi miktarda Dogecoin almaya başladı. Bu kandırmaca çığ gibi yükseldi ve Dogecoin kendi tarihinin en çok işlem gören sezonu’nu yaşamaktadır.

Bu yazıyı beğendiniz mi?
  • Fascinated
  • Happy
  • Sad
  • Angry
  • Bored
  • Afraid
Reklam
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Herkes için Bilgi / Copyright © 2019